تماس و پیام بدون اینترنت و سیم کارت - ( بررسی تخصصی نرم افزار فایرچت ) - دریافت فایرچت
- توضیحات
- دسته: دریافت فایل
- منتشر شده در 24 مهر 1393
- نوشته شده توسط مدیریّت
- بازدید: 29766
معرفی
فایرچت یک برنامه عالی و کم نظیر در زمینه چت بدون اینترنت می باشد که نسل جدید ارتباطات می باشد!
فایرچت یک راه جدید برای چت کردن را به شما معرفی می کند: چت کردن خارج از شبکه.
حالا شما می توانید حتی اگر هیچ اتصال به اینترنت و یا پوشش تلفن همراهی وجود ندارد، با مردم اطراف خود چت کنید.
چه در ساحل باشید یا در مترو، در یک بازی بزرگ یا مرکز تجاری، یک اردو در طبیعت، یا در یک کنسرت، و یا حتی در خارج از کشور، به سادگی برنامه را با یک یا دو دوست اجرا کنید و افراد دیگری که هستند را پیدا کنید.
FireChat را دریافت کنید و جامعه خود را در هر کجا ایجاد و نزدیک شدن به یکدیگر را آغاز کنید.
برخی از ویژگیهای این نرمافزار :
۱- بلافاصله به هرکسی که در اطرافتان هست پیام دهید، چه با آیفون یا آیپد و یا آیپاد تاچ
۲- پیام فوری هر کسی در اطراف شما بر روی دستگاه اندروید
3- با یک نفر یا یک گروه چت کنید و تصویر خود را به اشتراک بگذرید.
4- صحبتهای افراد را درباره جاهای مختلف و موضوعات گوناگون مشاهده کنید، و یا خودتان با دیگران به گفتگو بنشینید آنهم فقط برای افرادی که نزدیک شما هستند.
5- دیدن اینکه افراد در حال صحبت کردن در مورد چه چیزی هستند در حالت “Everyone” و یا ایجاد مکالماتی که فقط افراد نزدیک شما قادر به پیوستن به آن هستند در حالت “Nearby”
6- بدون نیاز به اینترنت یا سیم کارت پیام بفرستید.
7- کار کردن بدون اتصال به اینترنت و یا هر نوع پوشش تلفن همراه
8- بهترین فاصله برای حالت " Nearby " ده متر میباشدولی“Nearby Chat” (چت در نزدیکی) در فاصله 30 متری شما بهتر کار می کند.
9- ساده مثل آب خوردن، بدون نیاز به وارد شدن به فیس یوک یا ایمیل، بدون رمز عبور برای به یاد داشتن ، نیاز به وارد کردن ایمیل و یا پسورد ندارید.
10- تاثیری بر عملکرد باتری دستگاه ندارد.
11- استفاده از آن در خانه و یا در هنگام مسافرت در هر نقطه از جهان
بررسی تخصصی FireChat
بعد از وعدههای فراوان اپل به کاربران تلفنهای همراه هوشمندش، سرانجام سیستم عامل iOS7 از راه رسید.
این به روزرسانی جدید سیستم عامل اپل به قابلیت فناوری MCF یا همان اتصال چندگانه (Multipeer Connectivity Framework) مجهز شده است که به کاربران اجازه میدهد از وایفای و بلوتوث برای ارتباطات نقطه به نقطه و ایجاد یک شبکه همتای ( Peer-to-Peer Network) موقتی بین دستگاههای مجاور استفاده کنند.
در این فناوری هر دستگاه یک گره (node) میشود و پیامها بطور مطمئن و ناشناس از یک گره به گره دیگر ارسال میشوند.
Node چیست؟
نقطهای از یک شبکه ارتباطی، که در آن، دو یا چند خط ارتباطی یکدیگر را تلاقی می کنند
هر ترمینال ، ایستگاه یا کامپیوتر مخابراتی در یک شبکه کامپیوتری.
هر دستگاهی که به یک شبکه متصل میباشد.
اپلیکیشن فایرچت که بر پایه همین قابلیت ساخته شده است، توانسته در چند روز ابتدایی عرضه در فروشگاه اینترنتی اپل با استقبال فوقالعادهای در تعداد دانلود روبهرو شود.
ویژگی اتصال چندگانه محدودیتهایی نیز دارد، برای مثال کسی که با او چت میکنید باید در نزدیکی و در محدوده پوشش بلوتوث یا وای فای شما باشد.
iOS7 برای این محدودیت نیز چارهای اندیشیده است که به آن WMN (Wireless Mesh Networking) میگویند.
به این ترتیب کاربر میتواند شبکه درست کند تا هنگامی که دسترسی به اینترنت وجود ندارد به کمک این ویژگی iOS7 و اپلیکیشن فایرچت، آی دیوایسها به یکدیگر متصل شوند.
این ابتکار اولین بار توسط اپل به کار گرفته شده است و مانند AirDrop اپل کار میکند. به این ترتیب افرادی که از اپلیکیشن FireChat یا سیستم AirDrop اپل استفاده میکنند، میتوانند بدون نیاز به اینترنت و حتی در مکانهایی بدون دکلهای مخابراتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
این قابلیت در شرایط بحرانی مثلا مناطق آسیبدیده که به ارتباطات اینترنتی و مخابراتی دسترسی ندارند، بسیار با ارزش است.
سازنده اپلیکیشن فایرچت، شرکت Open Garden برای سیستم عامل اندروید نیز قابلیت بیسیم ارائه کرده است که این قابلیت شامل گفت وگو نمیشود. هرچند احتمالا در آینده گوگل نیز از این فناوری بهره خواهد برد، اما اکنون اپل پیشتاز است.
AirDrop هم به بلوتوث و هم به وایفای برای ارسال محتوا نیازمند است.
اول از همه دستگاههای مجاور بوسیله بولوتوث تشخیص و شناخته میشوند سپس انتقال اطلاعات ایجاد میگردد و با برقراری ارتباط مستقیم بین ۲ دستگاه از طریق آنتن وایفای، ارسال انجام میگیرد.
زیبایی استفاده از AirDrop در این است که دستگاههایی که انتقال دادهها بین آنها صورت میگیرد، نیازی به متصل شدن به یک شبکه وایفای یکسان و یا متصل شدن به وایفای را ندارند.
و این دقیقا همان کاری است که FireChat برای شما انجام میدهد.
روش کار
بلافاصله بعد از ایجاد نام کاربری برای خود، این نرمافزار ۲ حالت برای چت کردن را پیش روی شما قرار میدهد: حالت "everyone"، برای ارتباط با هر کاربری که بتواند از طریق گرهها به شما مرتبط شود، و حالت " Nearby " که ارسال پیام فقط به کسانی میسر میشود که در محدوده برد بلوتوث یا وایفای و یا هر کاربری که از این نرمافزار استفاده میکند، باشند. ( در شعاع ۱۰ متری )
چون ویژگی Nearby نیاز به اینترنت ندارد و همچنین با در نظر گرفتن اینکه شما پیام را به طور ناشناس ارسال مینمائید، هکرها برای شنود مکالمات شما به چالش کشیده می شوند.
برای حالت "Everyone", حداکثر فاصلهای که این نرمافزار در آن محدوده میتواند موثر باشد، بستگی به گرههای متصل و همچنین خود iDevice دارد.
تکنولوژی Multipeer Connectivity Framework در حال حاضر در نمونه های اولیه در قالب نرم افزاری بر پایه سیستم عامل IOS که سیستم عامل تلفن ها و تبلت های کمپانی اپل می باشد قابل نصب است.
حسن ختام
این تنها خلاصه ای بود از عملکرد نرم افزار فایرچت ، نرم افزاری که می تواند از طریق بلوتوث , شما را به دیگران متصل کرده و این زنجیره ارتباط می تواند به اتصال افراد به یکدیگر برای انتقال اطلاعات و دیتا بدون استفاده از اینترنت و همینطور ویژگی های شبکه های اپراتور باشد و افراد می توانند بدون سیم کارت نیز با دیگران ارتباط برقرار کنند.
بدون شک نسل جدیدی از ارتباطات در راه خواهد بود ، مخصوصا اگر هر یک از این نقاط اتصال بتوانند علاوه بر انتقال اطلاعات مورد نیاز خود ، اطلاعات سایر کاربران که در مسیرهای دورتر قرار دارند را نیز انتقال دهند یا به عبارتی هر کاربر به عنوان نوعی روتر نیز عمل کند .
در چنین حالتی است که دیگر شاهد شبکه ای خواهیم بود که تعداد روترهای آن برابر با تعداد کاربران فعال ( آنلاین ) آن خواهد بود و چنین تکنولوژی مسلما عملکردی بهتر از اینترنت کنونی خواهد داشت.
همه چیز بستگی به استقبال کاربران یا همان روترها ! از این تکنولوژی دارد .
نمی خواهم مبالغه کنم ولی موقعیّت کنونی این فناوری مرا به یاد اولین روزهای تشکیل اینترنت یا همان شبکه جهانی می اندازد که مثل این فناوری کوچک بود و نیاز به توسعه بیشتر داشت اما این نکته را نیز نباید فراموش کرد که قابلیّت های این فناوری بسیار بیشتر از قابلیّت های فناوری شبکه جهانی است و در صورت توسعه با آن قابل مقایسه نخواهد بود.
به هر حال آینده از آن این تکنولوژی است همانگونه که استقبال کاربران نیز گواه این مدعّاست.
البته نرم افزارهایی از این دست بسیار است نظیر فرینگ یا فایرتاک که در ادامه میتوانید نسخه آندروئید آن را دریافت و نصب نمایید ولی به نظر میرسد که این انحصار فعلا در دستان آتشی فایرچت خواهد بود که نسخه 2.5.1 و 4.0.5 آن برای سیستم عامل آندروئید در زیر این مطلب قابل دریافت است .
دارندگان تلفن های اپل که سیستم عامل IOS خود بالای ۷ باشد برای دانلود این نرم افزار باید وارد آیتونز به این لینک شده و نرم افزار مربوطه را دانلود نمایند.
دریافت نرم افزار فایرچت نسخه 2.5.1 برای سیستم عامل آندروئید
دریافت نرم افزار فایرچت نسخه 4.0.5 برای سیستم عامل آندروئید
دریافت نرم افزار فایرتاک نسخه 1.5.9 برای سیستم عامل آندروئید
دریافت نرم افزار فرینگ نسخه 4.5.1.1 برای سیستم عامل آندروئید